Як підібрати класичну гітару за розміром та віком

Поговоримо про розміри класичних гітар. Не усі музиканти початківці знають, що класичні гітари бувають різних розмірів. У цьому огляді ми будемо розбиратися – які бувають розміри класичних гітар і для яких музикантів які з них найкраще підходять.
Класичні гітари окрім того, що відрізняються по ціні, якості і породи деревини, країни виробництва – також відрізняються по розміру. Це зроблено для того щоб навіть найменші музиканти могли освоювати гітару вже змалку.

Як обрати класичну гітару за розміром

Як правильно підібрати по розміру класичну гітару?

Відповідь на це питання доволі проста – за параметрами користувача, такими як зріст та вік, можна вибрати підходящий інструмент. Далі ми покажемо усі розміри класичних гітар та їх особливості.

Як зрозуміти що розмір гітари вам підходить?

В першу чергу виконавцю повинно бути зручно тримати гітару. Без особливих зусиль він повинен дотягуватись до кожної струни та позиції на грифі. Це як раз залежить від довжини та ширини гітарного грифа, а також від розміру самого корпусу(деки) інструмента.
Учню першого класу музичної школи буде незручно з повнорозмірним інструментом, а випускнику навряд чи підійде «половинка».

Як обрати класичну гітару за розміром 2

Які розміри класичних гітар існують і для кого який розмір підходить?

Гітара ¼ - найменший з існуючих розмірів. Такий маленький інструмент підійде для першого знайомства дитини з гітарою, рекомендовано дітям від 4 до 6 років. Це дитячі гітари розроблені спеціально для тих хто тільки збирається вступати в музичну школу або почати навчання вдома. Довжина таких гітар приблизно 76,5 см. Підходить на зріст 102-115 см.

Гітара ½ - цей розмір зазвичай використовується для учнів перших класів музичної школи, від 5 до 8 років. Гарно підходить на зріст від 115 до 133 сантиметрів. Ці інструменти вже мають значну палітру музичних барв та звучить яскравіше з більш виразними басами.

Гітара ¾ - класичні гітару для віку 7-11 років. Ці інструменти підходять і для дорослої людини невеликогу зросту, наприклад мініаиюрні жінки та дівчини віддають перевагу цим моделям. Довжина такої гітари 91,5 см, що чудово підходить на зріст від 127 до 143 сантиметрів.

Гітара 7/8 – перехідний розмір який використовується доволі рідко, але все ж таки існує. Якщо ви знайшли такі моделі, то вони розраховані на зріст 143-150 см.

Гітара 4/4 – стандартні повнорозмірні гітари. В офіційному маркуванні зріст музиканта від 150 см., вік від 12 років. Довжина такої класичної гітари 1 метр. Такий інструмент має повноцінне об’ємне та насичене звучання класичної гітари.

Таблиця розмірів класичних гітар на вік та зріст гітариста:

Як обрати класичну гітару за розміром?