Що потрібно знати при виборі акустики у магазин, бутік, торговий центр?

Комплекти акустики для фонової музики в магазин. Що потрібно знати?

Встановити акустичні системи в магазині, торговому центрі, бутику – це правильне рішення. У нас Ви знайдете готові комплекти акустичних систем та обладнання.

Магазини в Україні з кожним роком все більше заповнюють приміщення різних напрямків. Торгові центри, бутики, маркети, магазини одягу, техніки, продуктів та багато інших ростуть і поширюються. В Україні загалом налічується вже більше мільйона таких закладів, а кожного дня до нього заходять мешканці та гості міста.

Різні магазини це не тільки різна площа – від 20 метрів до тисячі і більше, а і різний дизайн, покриття, стеля, підлога, стіни. Бажання кожного власника зробити так, щоб покупцям було комфортніше знаходитись в магазині довше, збільшуючи середній чек. Таким чином стандартом у всьому світі для магазинів є наявність звукової системи озвучення.

Комплекти акустики для фонової музики в магазин. Що потрібно знати? 1

Навіщо встановлювати музику в магазині, торговому центрі?

  1. Комфорт для відвідувачів
  2. Дозволяє приховати сторонні звуки витяжки, розмов, переміщень товару.
  3. Звукові оповіщення акцій, знижок, часу роботи магазину.
  4. Додаткові приємні емоції для покупців, що позитивно відображаються на бізнесі.

Яка повинна бути акустика в магазині?

При виборі обладнання в першу чергу треба визначитись якого типу акустику краще встановлювати – стельові чи корпусні, або заміксувати обидва. Якщо стеля в магазині низька, до 3х метрів, при наявності фізичної основи стелі(гіпсокартон, армстронг) краще встановлювати стельові динаміки. Виходячи з технічних характеристик при середній висоті в 3 метра, один динамік покриває 16 квадратних метрів площі, тому відстань між динаміками повинна бути від 4 до 8 метрів. Звук буде подаватись зі стелі в район підлоги магазину.

Комплекти акустики для фонової музики в магазин. Що потрібно знати? 3

Висока стеля дозволяє встановлювати корпусні системи, настінні або підвісні, а також обрати правильне їх розташування для повного акустичного покриття і заповнення приміщення музикою.  Для настінних колонок звук буде подаватись від стіни до протилежної сторони торгівельної зали. Якщо розміщувати акустику на стінах, тоді відстань між колонками становитиме десь 6-10метрів. В деяких випадках також правильним буде встановити корпусні АС на стелі направивши їх в сторону підлоги.

Комплекти акустики для фонової музики в магазин. Що потрібно знати? 4

В нашому каталозі Ви знайдете як комплекти з необхідними акустичними системами так і окремі моделі колонок в необхідній кількості. Також наші менеджери мають великий досвід роботи за трансляційною акустикою і встановленням фонового звуку у різні приміщення. В будь який час Ви можете отримати необхідну консультацію та підбір обладнання для Вашого закладу.

Як підрахувати необхідну кількість динаміків для приміщення магазину?

Спочатку давайте розглянемо варіанти для невеликих приміщень 20-30 кв.м. В такому приміщенні як для стельових так і для настінних акустичних систем оптимальною кількістю буде 2шт., це дозволить заповнити музикою приміщення.

Для 50кв.м. приміщень правильної форми, прямокутні, квадратні, тощо – вистачить 3-4 динаміка стельових рівномірно розташованих по стелі, або 4 настінних корпусних системи по кутах. Для покриття звуком площі у 100кв.м. треба застосувати не менше 6 стельових динаміка, або 6 настінних колонки, по три з кожної сторони, встановивши їх навпроти одна одної. Торгова площа у 150кв. може бути озвучена настінними або стельовими системами у кількості від 8 штук. Магазин у 200кв.м. буде потребувати 10 одиниць акустичних систем, або більше.

Комплекти музики для кожного торгового приміщення індивідуальні для кожного окремо взятого об'єкту, адже в деяких випадках трапляються перестінки, окремі кімнати, підсобні приміщення, стелажі, торгові ряди, котрі розділяють «зонують» площу. Для якісного прорахунку кількості та розміщення краще консультуватися з нашими спеціалістами, вони завжди виважено та предметно розкажуть яке розміщення і кількість будуть оптимальними.

Комплекти акустики для фонової музики в магазин. Що потрібно знати? 2

Як підрахувати необхідну потужність акустичних систем?

Гучність музики в магазині повинна визначатися фактором шумності, тобто якщо в бутіку тиха і спокійна атмосфера, достатньо використовувати акустику з потужністю 6Вт, при цьому на динаміках в трансляційному обладнанні є можливість зменшувати гучність, наприклад в 3Вт та 1,5Вт. Це робиться для того щоб в окремих зонах та приміщеннях зробити ще більш спокійну атмосферу. Корпусні системи для магазинів, наприклад настінні, зазвичай мають гучність від 10Вт, 20Вт та 30Вт. Таким чином нівелюється більш гучний задній фон шуму від розмов, товару, витяжки, візків, касових апаратів та супутніх подразників.

Також звертаємо увагу, що є можливість вибирати також і колір акустичних систем, наприклад білі або чорні. Якщо об’єкт має незвичайний дизайн або гамма кольорів повинна бути строго дотримана, ми можемо пофарбувати акустичні системи у необхідний колір.

Важлива особливість для підбору обладнання – кількість акустичних систем не повинна по сукупній потужності перевищувати потужність підсилювача який Ви обираєте. Тобто якщо Ви обрали 4 акустичні системи по 20Вт, то потужність підсилювача повинна бути не нижче ніж 4*20 = 80 Вт.

Для підбору фонової музики саме Вашого магазину звоніть нам або пишіть у месенджери, на пошту або чат на сайті soundmaster.ua

Комплекти акустики для фонової музики в магазин. Що потрібно знати? 5